Teema 2: Enne ja pärast interneti loomist

Maailm areneb pidevalt ja iga aastakümme erineb teisest -  uued tehnoloogiad, lahendused, kombed. Kõik see mõjub ka inimestele ja nende harjumustele. Mõned harjumused jäävad alles, aga mõned kaovad, sest nende asemele on tulnud midagi muud.

Vanasti meie vanemad, nende vanemad jne selleks et viimaseid uudiseid arutada, jagada kogemusi ja lihtsalt niisama rääkida oma sõpradega ja tuttavatega oli vaja kas helistada teineteisele lauatelefonilt, kohtuda kuidagi või hoopis kirjutada paberkirja ja saata seda postiga. Tänapäeval vajadus suhelda on sama suur aga näiteks lauatelefonide asemele tuli Skype, kus on nüüd palju odavam ja kiirem helistada, paberkirju saadetakse ainult sinna kus pole netiühendust sest selle asemel on nüüd parim variant - elektrooniliste sõnumite saatmine. Isegi väljas kohtuda pole enam vaja nii palju, sest interneti abil on võimalus ka video teel rääkida. Põhimõtted on samad, aga interneti kaudu suhtlemine muutus väga kiireks, odavaks ja lihtsaks.

Samuti enne interneti oli ka seda mida tänapäeviti ei ole enam üldse. Näiteks 20. sajandil oli väga levinud videokassetide laenamine, kus olid salvestatud erinevad filmid ning videomakkiga oli võimalik vaadata neid oma televiisorist. Pildi ja heli kvaliteet oli väga kehv, kuid sel ajal see oli väga mugav ja ainus variant kodus oma lemmikute filmide vaatamiseks. Nüüd aga videokassettide ajastu tekitab ainult nostalgiat. Ükskõik mis film on praegu leitav internetis kõige kõrgemas kvaliteedis ja seda võib vaadata nii palju kui on soovi. Iga filmi kohta võib leida retsensioone, inimeste tagasiside, treilere jne, mis ka omakorda väga lihtsustab filmide valimise.

Картинки по запросу "videomakk"
Joonis 1. Videomakk SAMSUNG

See, et tehnoloogiad ja kombed muutuvad maailmas on täiesti normaalne ja seda ei ole vaja karta või tagasi lükkata. Meie areneme koos maailmaga ja see teebki meie elu huvitavaks.

Kommentaarid

Populaarsed postitused